Facebook
ЦСОП "Едуард Сеген"
Център за специална образователна подкрепа в град София

Развитие на дистанционното обучение в ЦСОП "Едуард Сеген"

Здравейте мили, бивши и сегашни ученици, родители, колеги и всички наши приятели!

Във връзка с извънредното положение  искаме да споделим как се развива процесът на дистанционно обучение в ЦСОП „Едуард Сеген“.

Макар и в прецедентна ситуация, която без съмнение изглеждаше като мисия невъзможна, екипът, родителите и учениците доказаха, че е възможно и че има място за децата със СОП в дистанционното обучение !


На 16.03 стартирахме и в рамките на първата седмица повишихме броя на колегите, родителите и децата, които се включиха. (Диаграма 1)

Това ни доказа, че въпреки неяснотата и трудността в самото преобразуване на учебния процес, има силно желание във всички участници в процеса.

През втората седмица от 70 проведени часа с включени 24 деца и 7 специалисти постигнахме впечатляващите 270 часа, 33 включени деца и 10 специалиста. (Диаграма 2)

През третата седмица нещата се утвърдиха, оформиха се графици, рутина, както и продължи разрастването в броя на проведени часове и включени деца и специалисти. (Диаграма 3)

Благодарим на всички колеги, които направиха възможно това да се случи благодарение на тяхната мотивация и професионализъм.

Благодарим на родителите, без чиято помощ не бихме могли да направим каквото и да е било.

Благодарим на децата, които макар и през екрана ни даряват със своите усмивки и успехи.

П.С
Ако има ученици, които желаят допълнителна подкрепа или все още не сме включили, моля да ни пишете на лично съобщение!

 

 

П. Кисимова

                                                                                               Б.Пешев

Индивидуални сесии в ЦСОП „Едуард Сеген“ (14.12 - 18.12.2020г)

Всеки ден от 14 Декември до 18 Декември (петък), след предварително записване ще се провеждат индивидуални терапевтични сесии с продължителност 20 минути. След всеки час ще се провежда дезинфекция и проветряване на кабинетите в интервал от 10 мин. Записването може да става както чрез обаждане лично ...

Психологическа подкрепа и консултации

Уважаеми ученици, родители и учители, в създалата се ситуация с COVID-19 и в условията на дистанционно обучение, Ви уведомяваме, че Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) –София-град е разкрил самостоятелна телефонна линия и skype акаунт. Всеки работен ...